Tumblr Hesabınızı Neden Silersiniz?

Tumblr, 2007 yılında kurulan ve 2013'ten beri Yahoo!'nun sahip olduğu bir mikro blog sosyal medya ağıdır. Y kuşağı ve ergenler arasında popüler olan Tumblr, 500 milyondan fazla aylık kullanıcıya ve ortalama günlük 120.000 Tumblr kaydolma sayısına sahiptir. Fakat birçok insan internette yer alan kişisel bilgileri hakkında bilinçli olmaya ve gizlilik dokunulmazlıklarını koruma yolu olarak da Tumblr'ı silmeye başladılar. Tumblr hesabınızı silmek için sadece aşağıdaki 3 kolay adımımızı takip edin.
Pinterest hesabınızı kalıcı olarak nasıl kolayca silin.

Tumblr Hesabınızı Kalıcı Olarak Silmek

Silindiğinde artık Tumblr hesabınız mevcut olmayacak ve insanlar sizi Tumblr'da sizi arayamayacak veya profilinize erişemeyecektir. Tumblr hesabınızı silmek için aşağıdaki 3 kolay adımlı rehberimizi takip edin.
  1. Öncelikle Ayarlar sayfanıza gidin.
  2. Sayfanın alt tarafında bulunan Hesabı Sil düğmesine basın.
  3. İşlemi tamamlamak için Tumblr'ın sağladığı ilave adımları takip edin.
Hepsi bu. Tumblr hesabınız kalıcı olarak silinmiştir.
Pinterest hesabınızı kalıcı olarak nasıl kolayca silin.

Gizliliğinizi Korumak için Daha Fazla Yöntem

Tumblr hesabınızı silmenize ilave olarak sosyal ağları kullanırken çevrimiçi gizliliğinizi korumak için diğer bazı önlemleri de alabilirsiniz.. İlk önlem farkındalıktır ve aşağıdakilerin farkında olmalısınız:
  • Gizlilik ayarlarınızı yönetseniz bile Snapchat kullanıcılarında bilgi toplayabileceği için hala "perde arkasında" hala gizlilik konuları mevcuttur.
  • Genellikle gönderdiğiniz fotoğraflar ile ilişkili olarak fotoğrafın çekildiği yer, tarih ve saat gibi açıklayıcı bilgileri içeren üstveriler bulunmaktadır.
  • Sosyal medya uygulamalarınızın diğer uygulamalara nasıl bağlandığını ve bu veri paylaşımının programlar arasında olabileceğini anlayabilirsiniz. Örneğin, Tumblr verileri diğer Yahoo! ürünleri ile paylaşabilir.
Sosyal ağları kullanırken gizliliğinizi korumak için ayrıca aşağıdakileri de yapabilirsiniz:
  • Paylaşmadan önce düşünün: Sosyal medyada paylaşılan bilgiler açıkça görülebilir dolayısıyla bunun çok fazla sayıda kişiye görünür olduğunu unutmayın.
  • Gizlilik politikasını okuyun: Sosyal ağın gizlilik politikasını anladığınızdan emin olun ve ayarlarınızı buna göre gerçekleştirin ve verilerinizin nasıl toplandığı, kullanıldığı veya satıldığının farkında olun.
  • Gizlilik ayarlarınızı düzenleyin: Bilginizin nasıl paylaşılacağını ve neyin gizli tutulacağını kontrol etmek için uygulama içerisinden gizlilik ayarlarınızı düzenleyin.
Kaynak: Tumblr Hesap Yönetimi