Snapchat Hesabınızı Neden Devre Dışı Bırakırsınız?

Snapchat, değeri 20 milyar $'dan fazla olan bir sosyal medya platformudur. Snapchat reklamları günde bir milyon defaya kadar görüntülenmektedir ve uygulama özellikle y kuşağı arasında popülerdir. Twitter'dan daha fazla kullanıcısı ile Snapchat oldukça etkileyici bir izlenme övünç kaynağına sahiptir. Fakat kullanıcılar bu popüler uygulamayı kullanırken ihlal edilen gizlilikleri hakkında giderek daha fazla farkında olmaya başladılar. 2015 yılında Snapchat kullanıcılarına esasen fotoğraflarının süresiz olarak saklanabileceğini söyleyen yeni bir gizlilik politikası yayınladı. Snapchat, iş ortakları ve üçüncü taraflar ile oldukça açık bir şekilde kullanıcıları hakkında bilgi topladığını söylemektedir. Gizlilik politikalarını okuduktan sonra Snapchat hesabınızı silmenin vakti geldi diye mi düşünüyorsunuz? Snapchat hesabınızı kalıcı olarak silmek için aşağıdaki kolay adımları göstererek size yardımcı olmak için buradayız.

Sakın internetin size göz atmasına izin vermeyin

Ücretsiz Deneyin
Snapchat hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi öğrenin.

Snapchat Hesabınızı Kalıcı Olarak Silmek

Silindiğinde artık Snapchat hesabınız mevcut olmayacak ve insanlar sizi Snapchat'te sizi arayamayacak veya profilinize erişemeyecektir. Snapchat hesabınızı silmek için aşağıdaki 5 kolay adımlı rehberimizi takip edin.
  1. Bu bağlantıyı web tarayıcınıza girin: https://support.snapchat.com/delete-account.
  2. Snapchat kullanıcı adınızı ve parolanızı girin.
  3. Bir robot olmadığınızı doğrulayın.
  4. Tıklayın: Gönder.
  5. Tıklayın: Hesabımı Sil.
Hepsi bu. Snapchat hesabınız kalıcı olarak silinmiştir.
Snapchat hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi öğrenin.

Gizliliğinizi Korumak için Daha Fazla Yöntem

Snapchat hesabınızı silmenize ilave olarak sosyal ağları kullanırken çevrimiçi gizliliğinizi korumak için diğer bazı önlemleri de alabilirsiniz. İlk önlem farkındalıktır ve aşağıdakilerin farkında olmalısınız:
  • Gizlilik ayarlarınızı yönetseniz bile Snapchat, kullanıcılarından bilgi toplayabileceği için "perde arkasında" hala gizlilik kaygıları mevcuttur.
  • Genellikle gönderdiğiniz fotoğraflar ile ilişkili olarak fotoğrafın çekildiği yer, tarih ve saat gibi açıklayıcı bilgileri içeren üstveriler bulunmaktadır.
  • Sosyal medya uygulamalarınızın diğer uygulamalara nasıl bağlandığını ve bu veri paylaşımının programlar arasında olabileceğini anlayabilirsiniz.
Sosyal ağları kullanırken gizliliğinizi korumak için ayrıca aşağıdakileri de yapabilirsiniz:
  • Paylaşmadan önce düşünün: Sosyal medyada paylaşılan bilgiler açıkça görülebilir dolayısıyla bunun çok fazla sayıda kişiye görünür olduğunu unutmayın.
  • Gizlilik politikasını okuyun: Sosyal ağın gizlilik politikasını anladığınızdan emin olun ve ayarlarınızı buna göre gerçekleştirin ve verilerinizin nasıl toplandığı, kullanıldığı veya satıldığının farkında olun.
  • Gizlilik ayarlarınızı düzenleyin: Bilginizin nasıl paylaşılacağını ve neyin gizli tutulacağını kontrol etmek için uygulama içerisinden gizlilik ayarlarınızı düzenleyin.
 
Kaynak: Android Authority