Pinterest Hesabınızı Neden Silersiniz?

Pinterest, kendini kullanıcılarını "pins" olarak adlandırılan ve keşfetmeleri ve yaratıcı fikirleri kaydetletmelerine yardımcı olan resim koleksiyonları ile buluşturmaya adamış bir sosyal medya sitesidir. İnsanlar Pinterest'i yeni tarifler öğrenmeye, yeni iç mekan tasarım fikirleri bulmaya ve hatta ziyaret edilecek yeni eğlence yerlerini keşfetme meekanına çevirmiştir. Pinterest 100 milyondan fazla düzenli kullanıcıya sahiptir, bunların %85'i kadındır. Fakat birçok insan Pinterest tarafından toplanan bilgilerin miktarı ve bu popüler sitenin gizli bilgilerini nasıl sakladığı veya dağıttığı hakkında temkinlidir. Kendinizi korumak için Pinterest hesabınınız kalıcı olarak silmek iyi bir fikir olabilir.
Pinterest hesabınızı kalıcı olarak nasıl kolayca sileceğinizi öğrenin.

Pinterest Hesabınızı Kalıcı Olarak Silmek

Silindiğinde artık Pinterest hesabınız mevcut olmayacak ve insanlar sizi Snapchat'te sizi arayamayacak veya profilinize erişemeyecektir. Snapchat hesabınızı silmek için aşağıdaki 5 kolay adımlı rehberimizi takip edin.
  1. Pinterest'e giriş yapın.
  2. Pinterest'in üst kısmındaki profil düğmesine tıklayın.
  3. Ardındancivata düğmesine tıklayın.
  4. Ardından şuraya tıklayın:Hesabı Devre Dışı Bırak.
  5. Tıklayın: Hesabı Kalıcı Olarak Kapat.
Hepsi bu. Pinterest hesabınız kalıcı olarak silinmiştir.
Pinterest hesabınızı kalıcı olarak nasıl kolayca sileceğinizi öğrenin.

Gizliliğinizi Korumak için Daha Fazla Yöntem

Pinterest hesabınızı silmenize ilave olarak sosyal ağları kullanırken çevrimiçi gizliliğinizi korumak için diğer bazı önlemleri de alabilirsiniz. İlk önlem farkındalıktır ve aşağıdakilerin farkında olmalısınız:
  • Sosyal medyada paylaşılan bilgiler açıkça görülebilir dolayısıyla göndermeden önce düşünün. Pinterest'te yayınladığınız fotoğraflar nerede yaşadığınız veya neleri sevdiğiniz gibi hayatınız hakkındaki detayları açığa çıkarabilir.
  • Gizlilik ayarlarınızı yönetseniz bile Pinterest kullanıcılarından bilgi toplayabileceği için "perde arkasında" hala gizlilik kaygıları mevcuttur.
  • Genellikle gönderdiğiniz fotoğraflar ile ilişkili olarak fotoğrafın çekildiği yer, tarih ve saat gibi açıklayıcı bilgileri içeren üstveriler bulunmaktadır.
  • Sosyal medya uygulamalarınızın diğer uygulamalara nasıl bağlandığını ve bu veri paylaşımının programlar arasında olabileceğini anlayabilirsiniz.
Sosyal ağları kullanırken gizliliğinizi korumak için ayrıca aşağıdakileri de yapabilirsiniz:
  • Paylaşmadan önce düşünün: Sosyal medyada paylaşılan bilgiler açıkça görülebilir dolayısıyla bunun çok fazla sayıda kişiye görünür olduğunu unutmayın.
  • Gizlilik politikasını okuyun: Sosyal ağın gizlilik politikasını anladığınızdan emin olun ve ayarlarınızı buna göre gerçekleştirin ve verilerinizin nasıl toplandığı, kullanıldığı veya satıldığının farkında olun.
  • Gizlilik ayarlarınızı düzenleyin: Bilginizin nasıl paylaşılacağını ve neyin gizli tutulacağını kontrol etmek için uygulama içerisinden gizlilik ayarlarınızı düzenleyin.
 
Kaynak: Delete Pinterest