Google+ Hesabınızı Neden Silmek İstiyorsunuz?

Google+, Google tarafından kurulmuş ve işletilen bir sosyal ağdur. Her ne kadar Facebook ve Twitter kadar popüler olmasa da Google+ ilişki geliştirmek ve işinizin reklamını yapmak için harika bir seçenektir. Ancak, Google+, Google'nın ürünüdür ve yakın zamanda Google tartışmalı gizlilik politikaları sebebiyle eleştiri almaktadır. Ekim 2016'da, Google'nın önemli bir tüketici gizlilik korumasını kaldırmak için gizlilik politikasını güncellediği bildirildi. Önceden var olan koruma kişisel olarak tanımlanabilir verilerin toplanmasının yasaklanmasıyla ilgiliydi. Şimdi bu yasağın kalkmış olmasından dolayı Google kullanıcıları saldırgan gizlilik ihlalleriyle yüz yüze bırakılmıştır. Google+ Google tarafından işlendiği için, Google+ tarafından uygulamaya konulan mevcut ve gelecekteki gizlilik özellikleri konusunda kullanıcıların kaygılanabileceklerini söylemek yanlış olmaz.
Kolay adımda Google+ hesabınızı nasıl sileceğinizi öğrenin.
Google+ hesabınız bir kez silindiğinde artık geçerli olmayacak ve insanlar sizi Google+ üzerinden arayamayacak ve profilinize artık erişemeyecek.   Google+ hesabınızı kalıcı olarak silmek için tek yapmanız gereken şey aşağıdaki kolay 5-adımlık kılavuzumuzu takip etmektir.
  1. Google+ hesabınıza giriş yapın.
  2. Sayfanın sol üst köşesindeki açılır menüye tıklayın ve  Ayarlar seçeneğini seçin.
  3.  Google+'yı Devre Dışı Bırak kısmına gidin ve Google profilinizin tamamını buradan silin seçeneğini tıklayın.
  4. Sayfanın altına gelin veGerekli seçeneğinin yanındaki kutuyu seçin.
  5.  Seçili hizmetleri kaldır
seçeneğini tıklayın. Hepsi bu. Google+ hesabınız kalıcı olarak silinmiştir.
Kolay adımda Google+ hesabınızı nasıl sileceğinizi öğrenin.

Gizliliğinizi Korumak İçin Daha Çok Yol

Google+ hesabınızı silmenin yanı sıra, sosyal ağları kullanırken çevrimiçi gizliliğinizi korumak için diğer adımları da atabilirsiniz. İlk adım farkındalıktır ve şunların farkında olmanız gerekir:
  • Sosyal medyada paylaştığınız bilgiler herkese açıktır, bu yüzden paylaşmadan önce düşünmelisiniz.
  • Her ne kadar gizlilik ayarlarını kontrol edebilseniz de Google'nin kullanıcılarla ilgili "kapalı kapılar ardında" veri toplaması gibi gizlilik kaygıları yine de vardır. Google oturum açmalar arasındaki verileri bile toplayabilir (örneğin, Gmail adresinizdeki verileri Google+ hesabınızdaki verilerle eşleştirebilirler).
  • Sosyal medya uygulamalarınızın diğer uygulamalara nasıl bağlandığını ve programlar arasında paylaşmanın gerçekleşebileceğini bilin.
Sosyal ağları kullanırken gizliliğinizi korumak için şunları da yapabilirsiniz:
  • Bir VPN ağı kullanın: Bir VPN ağı çevrimiçi iletişim kurarken gizliliğinizi ve güzenliğinizi korumak için tüm internet bağlantınızı şifreler.
  • Paylaşmadan önce düşünün: sosyal medyada paylaşılan bilgiler herkese açıktır, bu yüzden bunların büyük sayıda insan tarafından görüneceğini hatırlayın.
  • Gizlilik politikasını okuyun: Sosyal ağın gizlilik politikasını anladığınızdan emin olun ve ayarlarınızı buna göre düzenleyin ve verilerinizin nasıl toplandığı, kullanıldığı veya satıldığı konularının farkında olun.
  • Gizlilik ayarlarınızı kurun: Bilgilerinizin nasıl paylaşıldığı ve neyin gizli tutulduğunu kontrol etmek için uygulama içindeki gizlilik ayarlarınızı kurun
 
Kaynaklar: Google+ Yardım