Waarom zou je je Tumblr-account verwijderen?

Tumblr is een in 2007 opgericht sociaal media netwerk voor microbloggen, dat sinds 2013 eigendom is van Yahoo!. Tumblr, populair bij tieners en millennials, heeft maandelijks meer dan 550 miljoen gebruikers en meer dan 120.000 aanmeldingen gemiddeld per dag. Veel mensen worden zich er echter steeds bewuster van dat hun belangrijke persoonsgegevens op het web beschikbaar zijn en verwijderen Tumblr om hun privacy intact te houden. Volg, om je account bij Tumblr te verwijderen, hieronder onze 3 eenvoudige stappen.
Verwijder eenvoudig permanent je Tumblr-account.

Permanent verwijderen van je Tumblr-account

Eenmaal verwijderd zal je account bij Tumblr niet langer bestaan en kan men niet meer op Tumblr naar je zoeken of je profiel bekijken. Volg hieronder onze 3 eenvoudige stappen om je account bij Tumblr te verwijderen.
  1. Ga naar je Instellingenpagina.
  2. Druk op de knop Account verwijderen  onderin de pagina.
  3. Volg alle aanvullende stappen die Tumblr aangeeft om het proces te voltooien.
Klaar. Je account bij Tumblr is permanent verwijderd.
Verwijder eenvoudig permanent je Tumblr-account.

Meer manieren om je privacy te beschermen

Je kan ook, naast het verwijderen van je account bij Tumblr, andere stappen ondernemen om je online privacy te beschermen tijdens het gebruik van sociale netwerken. Het gaat allereerst om bewustwording. Je dient rekening te houden met het volgende:
  • Zelfs al beheer je je privacyinstellingen goed, dan zijn er nog steeds privacykwesties "achter de schermen" omdat Tumble gegevens over gebruikers kan verzamelen.
  • Vaak zijn er metadata gekoppeld aan op Tublr geposte foto's, zoals waar ze genomen zijn, op welke datum en op welk tijdstip.
  • Het is van belang dat je begrijpt hoe je sociale media apps aan andere apps zijn gekoppeld en dat gegevensuitwisseling tussen programma's of tussen apps van dezelfde firma mogelijk is. Zo is het mogelijk dat Tumblr gegevens uitwisselt met andere producten van Yahoo!.
Je kunt ook het volgende doen om je privacy tijdens het gebruik van sociale netwerken te beschermen:
  • Denk na voordat je iets deelt: Op sociale media gedeelde gegevens zijn openbaar. Houd er rekening mee dat je posten en foto's dus voor een grote hoeveelheid mensen zichtbaar zijn.
  • Lees het privacybeleid: Zorg ervoor dat je het privacybeleid van het sociale netwerk begrijpt zodat je je instellingen daarop kunt aanpassen. Wees je er bewust van hoe je gegevens worden verzameld, gebruikt, of verkocht.
  • Pas je privacyinstellingen aan: Stel je privacyinstellingen binnen de apps in om te bepalen hoe je informatie wordt gedeeld en wat er privé blijft.
Bron: Tumblr Accountmanagement