Waarom zou u uw Google+ account moeten verwijderen?

Google+ is een sociaalnetwerksite opgericht en onderhouden door Google. Hoewel de site niet zo populair is als Facebook of Twitter, is Google+ zeer handig om te netwerken en bedrijven te promoten. Google+ is echter in het bezit van Google en recent hebben zij kritiek gekregen over hun omstreden privacybeleid. In oktober 2016 werd gemeld dat Google hun privacybeleid had aangepast om een belangrijke veiligheidsvoorziening van de gebruikersprivacy te verwijderen. Deze veiligheidsvoorziening voorkwam het verzamelen van persoonlijke, identificeerbare gegevens. Nu dat deze is verwijderd, worden Google-gebruikers blootgesteld aan hevige privacyschendingen. Omdat Google+ wordt onderhouden door Google, kan men stellen dat gebruikers zich zorgen maken om de huidige en toekomstige privacymaatregelen van Google+.
Leer hoe u uw Google+ account in eenvoudige stappen kunt verwijderen.
Na verwijdering bestaat uw Google+ account niet langer en kunnen mensen u niet meer vinden op Google+ of toegang krijgen tot uw profiel. Om uw Google+ account permanent te verwijderen, dient u simpelweg onze eenvoudige 5-stappengids onderaan te volgen.
  1. Log in op uw Google+ account.
  2. Klik op de keuzelijst in de linkerhoek bovenaan de pagina en selecteer Instellingen.
  3. Scroll naar beneden tot aan Google+ deactiveren en klik op Verwijder hier uw volledig Google-profiel.
  4. Scroll helemaal naar beneden en vink het vakje aan naast Vereist.
  5. Klik op Verwijder geselecteerde diensten.
Ziezo. Uw Google+ account werd permanent verwijderd.
Leer hoe u uw Google+ account in eenvoudige stappen kunt verwijderen.

Meer manieren om uw privacy te beschermen

Naast het verwijderen van uw Google+ account kan u op andere manieren uw privacy online beschermen wanneer u sociaalnetwerksites gebruikt. De eerste manier is bezinning en u moet het volgende beseffen:
  • informatie die u op sociale media plaatst wordt openbaar gemaakt, dus denk na voor u iets plaatst.
  • Zelfs als u uw privacyinstellingen beheert, wordt uw privacy "achter de schermen" nog steeds geschonden aangezien Google gegevens van gebruikers verzamelt. Google kan zelfs inloggegevens verzamelen (ze kunnen bijvoorbeeld gegevens van uw Gmail-adres correleren met gegevens van uw Google+ account).
  • U dient te begrijpen hoe uw sociale media-applicaties verbinding maken met andere apps, en dat het delen van gegevens tussen programma's kan gebeuren.
U kan ook het volgende doen om uw privacy te beschermen tijdens het gebruik van sociale netwerken:
  • gebruik een VPN: Een VPN codeert uw internetverbinding zodat uw privacy en veiligheid wordt beschermd wanneer u online communiceert.
  • Denk na voor u iets deelt: informatie die op sociale media wordt gedeeld, wordt openbaar gemaakt. Dus vergeet niet dat een groot aantal mensen deze informatie kan zien.
  • Lees het privacybeleid: zorg ervoor dat u het privacybeleid van het sociale netwerk begrijpt en pas uw instellingen aan. U dient ook te beseffen hoe uw gegevens worden verzameld, gebruikt of verkocht.
  • Pas uw privacyinstellingen aan: stel de privacyinstellingen van uw applicaties in om te controleren hoe uw informatie wordt gedeeld en wat er privé wordt gehouden.
 
Bronnen: Google+ help